آیا مصرف عسل در بارداری مجاز است؟
آیا مصرف عسل در بارداری مجاز است؟
در طول بارداری بایدها و نبایدهای زیادی در رژیم غذایی وجود دارد که به رشد بهتر جنین کمک میکند. معمولا به زنان باردار توصیه می شود رژیم خود را تغییر داده و از مصرف برخی غذاها که براساس تحقیقات مضر شناخته شده اند، اجتناب کنند. آیا مصرف عسل در بارداری خوب است؟ فواید مصرف عسل در این دوران چیست؟ هیچ مطالعه ای مبنی بر این که مصرف عسل در این دوران مضر است وجود ندارد. پیشرفت تکنولوژی از یک سو به ما کمک میکند تا با شناخت مواد غذایی که مصرف میکنیم بتوانیم بهترین عملکرد را داشته باشیم و از سوی دیگر به ما نشان میدهند ارزش غذایی موادی که استفاده میکنیم چیست و تا چه میزان مجاز به استفاده آنها هستیم.
مصرف عسل تقلبی در طول بارداری باعث به خطر افتادن سلامتی مادر و فرزند می شود. بنابراین می توان نتیجه گرفت که مصرف عسل طبیعی که توسط آزمایشات معتبر تایید شده است در طول دوران حاملگی مجاز است.
فواید عسل در بارداری
مصرف عسل فواید زیادی دارد که در زیر به تعدادی از آنها می پردازیم.
- بالا بردن سیستم ایمنی: محتوای آنتی باکتریالی و آنتی اکسیدانی عسل سیستم ایمنی بدن را بالا میبرد و میتواند با خنثی کردن اسید معده باعث ترمیم زخم و سوختگی و سوزش سردل شود.
- تسکین بیخوابی: واکنش هیپنوتیک عسل کمک میکند تا بر بیخوابی غلبه کنید. مصرف یک لیوان شیر با یک قاشق عسل قبل از خواب از بدخوابی و بیخوابی پیشگیری میکند.
- پیشگیری از سرماخوردگی و سرفه: خواص ضدویروسی عسل باعث مهار فعالیت ویروسی در بدن میشود که در نتیجه از سرماخوردگی پیشگیری میکند.
- پیشگیری از گلودرد: محتوای ضدالتهابی عسل گلو را نرم میکند. عسل را به چای زنجبیل یا لیمو اضافه کنید و آن را گرم بنوشید تا گلودردتان تسکین یابد.
- درمان زخم معده: مطالعات نشان داده است مصرف منظم عسل باعث کاهش رشد هلیکوباکتریلوری میشود.
- بهبود سلامت پوست: طبیعت ضدباکتری عسل نه تنها گلودرد را درمان میکند بلکه به طور موثر در از بین بردن شوره و خارش سر کمک میکند. کمی عسل را در آب گرم حل کنید و روی سر بمالید.
- کاهش آلرژی: گرچه کاملا مشخص نیست که چطور اما عسل در کنترل آلرژی فصلی موثر است.
خطرات عسل در دوران بارداری
مصرف بیش از اندازه عسل در دوران بارداری میتواند مشکلات زیر را ایجاد کند:
از بین رفتن حساسیت به انسولین: مصرف بی اندازه عسل باعث افزایش سطح قند خون میشود که مقاومت به انسولین را افزایش میدهد زیرا بیش از 25 گرم فروکتوز روزانه در بارداری ناامن است.
ایجاد سرگیجه: مصرف بیش از حد عسل به گرفتگی معده، اسهال، یبوست و نفخ منجر میشود. به دلیل اینکه مصرف بیش از حد عسل بدن شما را اسیدی میکند و بر دستگاه گوارش اثر میگذارد بنابراین هضم را دچار مشکل میکند.
افزایش وزن: کالری بالای عسل منجر به اضافه وزن میشود.
چقدر عسل در بارداری ایمن است؟
شاید بپرسید که باید چه میزان از عسل را در دوران بارداری مصرف کنیم؟
مصرف 3 تا 5 قاشق غذاخوری (180 تا 200 کالری) عسل در روز مناسب است. کالرهای قند ساده نباید بیش از 10 درصد کل کالری مورد نیاز دوران بارداری باشد.
احتیاط در خوردن عسل
عسل را به آب گرم اضافه نکنید زیرا آنزیمهای سالم آن را از بین میرودد. شما میتوانید آن را به آب ولرم اضافه کنید.
عسل را به غذاهای غنی از ویتامینهای C و D اضافه نکنید زیرا مواد معدنی موجود در عسل خاصیت ویتامینها را از بین می برد. اگر کیفیت عسل خوب باشد، مصرف آن در زنان باردار هیچ مشکلی ندارد. بنابراین از عسلی استفاده کنید که از انواع ارگانیک باشد.
مقالاتی که شاید به آن علاقمند باشید: